KUKA-robotit eri sovelluksiin

Ferob Oy – Rautainen robottiosaaja

Teollisuusrobotit

Uudet laadukkaat KUKA-robotit eri sovelluksiin – KUKA automatisoi tuotantonne

Laaja valikoima laadukkaita teollisuusrobotteja
KUKA:lta löytyy todella laaja valikoima erilaisia teollisuusrobotteja. Robottivalikoimasta löytyy varmasti sopiva robotti tehtävään kuin tehtävään. Robottimalleja löytyy pienestä suureen kuormankantokykyyn ja ulottuvuuteen.

KUKA valmistaa premium-luokan robotteja, jotka tunnetaan erityisesti tarkkuudesta ja laadusta. Osoituksena tästä on kaikkiin uusiin KUKA-robotteihin myönnettävä tehtaan 2 vuoden täystakuu.
Tutustu KUKA:n robottikatalogiin, josta näet yhdellä silmäyksellä koko kattavan robottitarjonnan ja eri robottimallien tekniset tiedot.

Pienet robotit (kuorma 3-10 kg)

Pienet robotit (kuorma 3-10 kg)

KR AGILUS sarjan robotti on pieni, nopea, tarkka ja kompakti tehopakkaus kappaleenkäsittely-, kokoonpano-, liimaus- ja koneenpalvelusovelluksiin. KR AGILUS robotin kuormakantokyky on 3-10 kg ja ulottuvuus 541-1101 mm. Tämä monipuolinen pikkuhirmu on varustettu pienellä KUKA KR C4 compact -robottiohjaimella.

Robottimallit: KR 3 AGILUS, KR AGILUS
Ohjaus: KUKA KR C4 / smartPAD

Matala kuorma (6-22 kg)

Matala kuorma (6-22 kg)

KR CYBERTECH on yksi KUKA:n uusimpia tuoteperheitä, joka käsittää robottimarkkinoiden suurimman mallivalikoiman kokoluokassaan. KR CYBERTECH sarjan robottien kuormakantokyky on 6-22 kg ja ulottuvuus 1420-2100 mm. Tämän tuoteperheen robotit ovat omiaan hitsaukseen, kappaleenkäsittelyyn, konepalveluun, kokoonpanoon jne. automatisointia kaipaaviin työtehtäviin. KR CYBERTECH arc mallit ovat erityisesti MIG/MAG-kaarihitsaukseen suunniteltuja, todella nopeita ja tarkkoja hitsausrobotteja. Näistä löytyy HW-mallit (Hollow Wrist), joissa poltinkaapeli kulkee läpi ranteen. KR CYBERTECH sarjan hitsausrobottimallien ulottuvuudet ovat välillä 1421-2101 mm, kuormankantokyky 6-10 kg ja toistotarkkuus alle ± 0,04 mm.

Robottimallit: KR CYBERTECH, KR CYBERTECH arc, KR CYBERTECH nano, KR CYBERTECH arc nano
Ohjaus: KUKA KR C4 / smartPAD

Yhteistyörobotit eli cobotit (pienet kuormat)

Yhteistyörobotit eli cobotit (pienet kuormat)

Tämän hetken yksi trendikkäimmistä robottityypeistä on yhteistyörobotti (HRC, human-robot collaboration) eli niin kutsuttu cobotti. KUKA:lla näitä malleja edustaa LBR iiwa ja uusin tulokas LBR iisy. Nämä pienet ja kevyet, voimantunnistuksella varustetut robottimallit mahdollistavat ihmisen ja robotin välisen yhteistyön turvallisesti. Robottien kuormankantokyky on luokkaa 3-14 kg ja ulottuvuus 600-820 mm. Nämä robotit ovat varustettu KUKA Sunrise -robottiohjaimella, jossa on Java-pohjainen ohjelmointiympäristö. Näille roboteille on ominaista, että robotin liikeratoja voidaan tallentaa johdattamalla eli käsivarresta kiinni pitäen näyttää robotille haluttu liikerata. Yksinkertaisimmillaan ohjelmointi on todella helppoa ja nopeaa oppia. Uskomme, että automaation ja robotiikan tulevaisuus piilee tässä robottiteknologiassa.

Robottimallit: LBR iiwa, LBR iisy
Ohjaus: KUKA Sunrise

Keskiraskas kuorma (30-60 kg)

Keskiraskas kuorma (30-60 kg)

Tähän kokoluokkaan kuuluvat robottimallit ovat olleet markkinoilla jo pitkään, useamman eri robottiohjainsukupolven ajan. Robottien kuorma on 16-60 kg ja ulottuvuus 2033-3102 mm. Vuosien saatossa näistä on kehittynyt luotettavia ja perusvarmoja valintoja kappaleenkäsittelyyn, lavaukseen, konepalveluun, pakkaukseen, kokoonpanoon ja moneen muuhun sovellukseen. Tästä kokoluokasta löytyy myös erityisen ratatarkkoja robotteja, HA-malleja (High Accuracy), jotka soveltuvat erityisesti laser-hitsaukseen ja työstöön, kuten muovin, puun jne. materiaalien jyrsintään.

Robottimallit: KR 30-3 ja KR 60-3, myös ”High Accuracy” HA-mallit
Ohjaus: KUKA KR C4 / smartPAD

Suuret kuormat (90-300 kg)

Suuret kuormat (90-300 kg)

KR QUANTEC sarja on robottimarkkinoiden ehdotonta kärkeä oleva todella monipuolinen robottituoteperhe. KR QUANTEC robotteja on myyty yhteensä jo yli 100.000 robottia ja se onkin KUKA:n eniten myydyin robottiperhe. KR QUANTEC sarja käsittää kaikkiaan 29 eri robottimallia ja onkin ainutlaatuista, että yksi ja sama robottituoteperhe kattaa koko kuormankantoluokan 90-300 kg, robottien ulottuvuuksien ollessa välillä 1570-3900 mm. Tästä suurta suosiota saavuttaneesta robottimallista on tuotu hiljattain myyntiin uusi, entistäkin parempi toisen sukupolven malli KR QUANTEC-2. KUKA KR QUANTEC on yleiskäyttöinen automaatiotyöjuhta, joka sopii lähes sovellukseen kuin sovellukseen. Se on omiaan muun muassa kappaleenkäsittelyssä, konepalvelussa, kokoonpanossa, lavauksessa, pakkauksessa, pistehitsauksessa, testauksessa, mittauksessa jne. KR QUANTEC sarja käsittää pro, extra, prime ja ultra mallit eri variaatioineen. KR QUANTEC malleista löytyy myös erityisen ratatarkkoja robotteja, HA-malleja (High Accuracy), jotka soveltuvat erityisesti laser-hitsaukseen ja työstöön, kuten muovin, puun jne. materiaalien jyrsintään.

Robottimallit: KR QUANTEC pro, KR QUANTEC extra, KR QUANTEC prime, myös ”High Accuracy” HA-mallit
Ohjaus: KUKA KR C4 / smartPAD

Raskaat kuormat (360-1000 kg)

Raskaat kuormat (360-1000 kg)

KR FORTEC sarjan robotit ovat todellisia voimanpesiä ja KR titan on KUKA:n voimakkain robottimalli. Nämä robotit ovat omiaan suurten ja raskaiden kappaleiden käsittely- ja prosessointitehtävissä, konepalvelussa ja paletoinnissa sekä monessa muussa tehtävässä, jossa vaaditaan voimaa ja ulottuvuutta. Näiden robottien kuormankantokyky on 100-240 kg ja ulottuvuus 2826-3601 mm. KR FORTEC sarjasta löytyy myös niin kutsutut Foundy-mallit (F) kuumiin ja äärimmäisen raskaisiin olosuhteisiin, kuten valimot, sulatot yms. kuumat ympäristöt.

Robottimallit: KR FORTEC, KR titan
Ohjaus: KUKA KR C4 / smartPAD

Pakkaus ja paletointi (kuorma 40-1300 kg)

Pakkaus ja paletointi (kuorma 40-1300 kg)

Pakkaus- ja paletointirobottien sarja käsittää markkinoiden laajimman valikoiman kuormankannoltaan 40-1300 kg ja ulottuvuudeltaan 2091-3601 mm olevia robottimalleja. Näiden 4-5 akselisten robottien käsivarsi on suunniteltu erityisesti pakkaus- ja paletointitoimintojen liikkeille, joissa vaaditaan äärimmäistä nopeutta. KR 1000 titan on 6-akselinen todellinen voimajättiläinen, joka kykenee kantamaan jopa 1300 kg.

Robottimallit: KR 40 PA ja KR 700 PA, KR Quantec PA, KR 1000 titan PA
Ohjaus: KUKA KR C4 / smartPAD

KR C4 -robottiohjain

KR C4 -robottiohjain

KUKA-teollisuusrobottien aivoina toimii edistyksellinen KR C4 -robottiohjain. Sen sydämenä sykkii avoimen arkkitehtuurin PC-pohjainen ohjaus KUKA.SystemSoftware (KSS) käyttöjärjestelmällä.

Robottiohjaimen laitteistopuoli käsittää muun muassa ulkoisten akseleiden liitynnät. KUKA KR C4 -robottiohjaimessa on myös todella monipuoliset liityntämahdollisuudet ulkopuolisiin laitteisiin ja järjestelmiin. Saatavilla on erilaisia I/O-moduuleja ja kenttäväylät (Profibus, Profinet, Ethernet IP, EtherCAT, ProfiSAFE, CIP Safety ja FSoE).

KUKA.SystemSoftware ohjelmisto tuo käyttäjälle robotin ohjelmointimahdollisuudet opetusyksikön eli KUKA smartPAD:n käyttöliittymän ja robotin oman KRL (KUKA Robot Language) ohjelmointikielen kautta. KUKA:n helppokäyttöinen ja nopeasti opittava graafinen käyttöliittymä sisältää monikielivalinnan. Ohjausjärjestelmään on saatavilla lukuisia erilaisia softaoptioita, kuten esimerkiksi monirobottiohjaus KUKA.RoboTeam, turvasofta KUKA.SafeOperation, TCP/IP-kommunikointi KUKA.EthernetKRL ja vaikka mitä.

KUKA KR C4 -robottiohjaimeen liittyy KUKA WorkVisual -tietokoneohjelmisto, jolla voidaan konfiguroida robottijärjestelmän asetuksia, tarkastella diagnostiikkaa, editoida robottiohjelmia, ottaa projektin varmuuskopiot, yms. toimintoja.

Mallit: KR C4 compact, KR C4 smallsize-2, KR C4, KR C4 midsize, KR C4 extended

KUKA smartPAD -opetusyksikkö

KUKA smartPAD -opetusyksikkö

Kaikkiin KR C4 -robottiohjaimiin kuuluu KUKA smartPAD -opetusyksikkö, jonka avulla robottia liikutetaan, hallitaan ja ohjelmoidaan. Ergonomisessa ja mekaanisesti kestävässä opetusyksikössä on havainnollinen 8,4” kosketusnäyttö. KUKA:n intuitiivisen käyttöliittymän kautta robotin käyttö on helppoa. Robotin liikuttelu on mahdollista joko 6D-hiiren tai perinteisten näppäinten avulla. KUKA smartPADista löytyy myös USB-portti.

KUKA AG

 • Yksi maailman johtava teollisuusrobottivalmistaja ja robottiteknologian kehityksen uranuurtaja
 • Maailman 2. suurin robottivalmistaja, Euroopan 1.
 • Valmistaa vuodessa vajaa 50.000 teollisuusrobottia
 • Yli 14.200 työntekijää
 • 2018 liikevaihto n. 3.2 miljardia EUR
 • Perustettu 1898, täytti hiljattain 120 vuotta
 • Nimi KUKA tulee perustajista ”Keller und Knappich Augsburg”
 • Saksalaissyntyinen, nykyinen omistaja kiinalainen Midea Group
 • Päätoimipaikka Saksassa Augsburgissa, jossa robottitehdas ja tuotekehitys
 • Robottitehdas myös Kiinassa
 • Toimipisteitä ympäri maailman
KUKA-official-partner