KUKA lineaariradat ja pyörityspöydät

Ferob Oy – Rautainen robottiosaaja

Teollisuusrobotit

KUKA KR C4 -robottiohjaimiin on liitettävissä robotin ulkoisina akseleina laaja valikoima KUKA:n lineaariratoja ja erityyppisiä pyörityspöytiä. Ulkoisina akseleina voivat myös toimia servotoimisen tarttujan moottorit. KR C4 robottiohjain hoitaa näidenkin akseleiden liikeohjauksen, erillistä servo-ohjausta ei tarvita. Vakio-ominaisuuksiin kuuluu, että robotin liikkeet voidaan suorittaa synkronisesti radan tai pyörityspöydän liikkeiden kanssa.

Kaikki KUKA:n lineaariradat ja pyörityspöydät valmistetaan tilauksesta Saksassa. Ne toimitetaan tehtaalta valmiiksi testattuina ja robottiohjaimeen integroituina. Lineaariratojen ja pyörityspöytien valmistuksessa hyödynnetään ja käytetään paljon vakio robottikomponentteja, mikä tekee niistä kestäviä ja äärimmäisen huoltovapaita. Myös KUKA:n lineaariradoissa ja pyörityspöydissä on vakiona tehtaan 2 vuoden täystakuu.

Lineaarirata kasvattaa robotin työaluetta

KUKA lineaariradan avulla robotin työaluetta ja ulottuvuutta saadaan kasvatettua merkittävästi. KUKA:n tuotevalikoimasta löytyy sopivat lineaariradat jokaiseen robotin kokoluokkaan. Lineaariratoja on lattia-, katto- ja seinäasenteisia. Raskaisiin ympäristöihin löytyy omat suojatummat mallinsa.

RobottikategoriaRadan malli
Pienet kuormatKL 100
Matalat kuormat, 5-16 kgKL250-3
Keskiraskaat kuormat, 30-60 kgKL1000-2
Suuret kuormat, 90-300 kgKL 2000
Raskaat kuormat, 360-1300 kgKL 3000, KL 4000

Pyörityspöytä tehostaa ja automatisoi työprosessia

KUKA pyörityspöytien avulla työkappaleet voidaan kääntää prosessin kannalta optimaaliseen asentoon, nopeasti ja tarkasti. Pyörityspöydällä työkappaleen tai osan kääntäminen käy hetkessä ja vielä varsin vaivattomasti. Käsittelypöytien kuormankantokyky on 250-12000 kg. KUKA:n pyörityspöytävalikoimista löytyy 1-3 servoakselia käsittäviä malleja. Tämän lisäksi pystymme tarjoamaan jopa 5-akselisia pyörityspöytiä. Osa pyörityspöydistä on kaksiasemaisia, joka mahdollistaa robotin työprosessin suorittamisen ja valmiiden osien purun sekä latauksen samanaikaisesti pöydän toisella puolella. Kun robotin työkierto on valmis, pyörähtää kaksiasemainen pyörityspöytä 180-astetta ympäri vaaka- tai pystysuunnassa – ja uusi työkierto alkaa heti perään ilman ylimääräisiä odotusaikoja.