Hitsauskiinnittimet robottikäyttöön - hitsausjigin suunnittelu, valmistus ja robottiohjelmat

Ferob Oy – Rautainen robottiosaaja

Teollisuusrobotit

Hallitsemme hitsausrobotit, taidamme hitsausprosessit sekä osaamme hitsausrobottilähtöisen tuotesuunnittelun ja valmistuksen. Nämä tekijät yhdistettynä 3D-mallinnuksen käyttöön johtavat siihen, että meillä on hyvät valmiudet suunnitella ja valmistaa hitsausrobottikäyttöön tulevia hitsauskiinnittimiä ts. hitsausjigejä.

Vahvuutemme onkin toteuttaa koko paketti eli hitsauskiinnittimen suunnittelu ja valmistus sekä lopulta hitsausrobottien ohjelmointi. Pyörää ei aina tarvitse keksiä uudelleen, meillä on kokemuksia ja näkemyksiä lukuisista hitsausrobottiprojekteista ja näiden pohjalta olemme luoneet valmiita ratkaisuja.

Hitsauskiinnitin projektikohtaisesti tai osana robottiaseman kokonaistoimitusta

Yksi vahvuuksistamme hitsausrobottiasemien toimittajana on se, että voimme itse suunnitella ja valmistaa hitsauskiinnittimet sekä suorittaa hitsausrobottiohjelmien teon. Meillä ”avaimet käteen” toimitus ei pelkästään tarkoita, että saatte toimintavalmiin hitsausrobottiaseman – vaan meillä se tarkoittaa, että toimitus sisältää myös hitsauskiinnittimet ja robottiohjelmat määrättyjen tuotteiden hitsaukseen. Kun ”avaimet on luovutettu”, tuotanto voi alkaa – HETI ja HELPOSTI.

Käytämme hitsauskiinnittimien suunnittelussa SolidWorks 3D -ohjelmistoa, joka mahdollistaa tuotteen geometriaa myötäilevien laser-muotoleikkeiden valmistuksen ja käytön osien paikoituksessa. Näin hitsattavat tuotteet valmistuvat hitsausjigin pohjalta, eikä niin, että hitsausjigi kasataan uniikkina käsityönä tuotteen ympärille. Virtuaalisessa 3D-suunnitteluympäristössä voidaan lisäksi tarkastella ja varmentaa hitsauspoltingeometrian luoksepääsy hitsattaviin liitoksiin.

KUKA: Hitsauskiinnittimet

Valmiita ratkaisuja hitsausjigien toteutukseen ja kiinnitykseen

Meiltä löytyy valmiit ratkaisut ja tuotteet hitsauskiinnittimien helppoon kiinnitykseen hitsauspöytien laippojen väliin. Valmiiden jigihyllyjen avulla jigikehikoiden kiinnitys hitsauspöytään on helppoa ja nopeaa. Varsinaiset hitsauskiinnittimet suunnitellaan ja valmistetaan vakioituihin jigikehikoihin.

Robottien hitsauspöytiin kehitetyn jigikehikon ja sen kiinnitysjärjestelmän avulla uusien hitsauskiinnittimien valmistus nopeutuu ja vaihtotyö helpottuu.