Robottijärjestelmien ja oheislaitteiden suunnittelu sekä valmistus

Ferob Oy – Rautainen robottiosaaja

Teollisuusrobotit

Palveluihimme kuuluvat teollisuusrobottijärjestelmien ja niihin liittyvien koneiden, laitteiden ja työkalujen suunnittelu sekä valmistus.

Toteutamme automaatio- ja robottijärjestelmiin liittyvän suunnittelun, joka käsittää mekaniikka-, automaatio- ja sähkösuunnittelun. Nykyaikaiset suunnitteluohjelmistot ja osaava henkilöstö sekä laaja yhteistyökumppaniverkosto takaavat sen, että meiltä löytyy valmiudet hoitaa tuotannon automatisointiin liittyviä projekteja laidasta laitaan – alusta loppuun.

Robottijärjestelmien suunnittelussa hyödynnämme simulointiohjelmistoa, jonka avulla robotin liikeradat, ulottuvuus ja luoksepäästävyys saadaan tarkasteltua ja varmistettua tietokoneella virtuaaliympäristössä.

Käytämme suunnittelussa muun muassa SolidWorks, CADS Electric ja KUKA.Sim Pro -ohjelmistoja.

Mekaniikkasuunnittelu, valmistus ja kokoonpano - kaikki yhdessä paketissa

Meillä on kokemusta robottijärjestelmiin liittyvien tarttujien, työkalujen, laitteiden yms. suunnittelusta. Suunnittelemme projektikohtaisesti muun muassa:

  • Robottijärjestelmien layout
  • Robottien tarttujat ja työkalut
  • Robottien jalustat ja robottiasemien rungot
  • Siirrettävät robottialustat
  • Syöttökuljettimet ja kuljetinradat (hihna, ketju, rulla)
  • Erikoiskoneet ja -laitteet
  • Suojarakenteet
  • Hitsauskiinnittimet

Mekaniikkasuunnittelussa käyttämämme SolidWorks 3D -ohjelmisto ja omat tuotantotilamme mahdollistavat erilaisten laitteiden ja osien valmistuksen alusta loppuun. Pystymme näin vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin joustavasti ja nopeasti.

Projektin laajuudesta sekä siihen liittyvien osien ja laitteiden rakenteista riippuen, laite- ja työkaluvalmistus suoritetaan toisinaan monipuolisen alihankkijaverkostomme toimesta. Oma metalliverstaamme keskittyy lähinnä teräsrakenteiden hitsaukseen ja pienempiin koneistuksiin.

Sähkö- ja automaatiosuunnittelu ja keskusten valmistus

Teemme robotti- ja automaatiojärjestelmiin liittyvän sähkösuunnittelun ja automaatiosuunnittelun. Toteutamme robottijärjestelmien kokonaisvaltaisen sähkösuunnittelun kuin myös pienempiä projekteja, kuten järjestelmämuutokset sekä koneiden modifioinnit, robottiliitynnät ja turvajärjestelmät.

Suunnittelemme ja valmistamme robottiasemien sähkökeskukset, ohjauskeskukset ja turvapuolen toteutuksen, johon liittyy monesti turvalogiikoiden ohjelmointia.

Yhteistyössä kanssamme toimii muun muassa automaatiosuunnittelu Metecno Oy, joka omaa vahvan kokemuksen sähkö- ja automaatiojärjestelmien suunnittelusta sekä robottijärjestelmien sähkökeskusten valmistuksesta.